Dommere

Wyn E. Edwards

Wyn E. Edwards kommer fra Ruthin, nord i Wales. Han har deltatt i gjeterhundkonkurranser  i over 57 år. Hans interesse for gjeterhunder stammer utelukkende fra hans behov om en gårdshund til å flytte storfe og sau på familiegården. Han deltok for første gang i en lokal gjeterhundkonkurranse i en alder av 18 år, hvor han også vant. Som 24-åring var han kaptein på det walisiske landslaget, som den yngste gjennom tidene i denne rollen.  Han oppnådde tredjeplass i Supreme Championship det året, med det samme resultatet de tre neste årene. I 1981 og 1982 vant han konkurransen med sin hund Bill.

Wyn har dømt en rekke konkurranser, inkludert Welsh National Trials, Continental Trials og International Trials i 2016.  Han har vært direktør for International Sheepdog Trials i over 50 år, og har vært en president av Welsh National Trials. Han var også en viktig bidragsyter i organiseringen av den første World Trial i Bala i 2002.

Wyn har besøkt Norge ved flere anledninger, og dømt en rekke konkurranser, samt holdt flere dommerkurs.

Han ser veldig frem til å besøke Norge igjen, og dømme NM Gjeterhund 2016.

Cato Smørgrav

Cato Smørgrav er fra Vestfossen i Buskerud, hvor han også bor. Han er 65 år og gift med Turid Minge Smørgrav. Han driver gårdsbruket Smørgrav sammen med tvillingbror Carl Erik. Gården har 220 vinterfora sauer og til en hver tid ca 10 border collier. Cato køpte sin første border collie i 1977 og begynte rundt midten av 80-tallet å delta i gjeterhund konkurranser.

Midten av 90-tallet startet Cato som gjeterhund dommer og har siden dømt mange gjeterhund konkurranser. Cato har vært på de fleste NM gjennom mange år, og fulgt svært godt med i utviklingen innen dømming av gjeterhund. Vi anser han derfor for å være meget godt kvalifisert til å dømme i NM Gjeterhund 2016. Han er en av de som har dømt flest konkurranser i landet, han har dømt mange fylkesmesterskaper og Norges Cup stevner.

Årets Norgemesterskap er det første han dømmer og vil foreløpig være høydepunktet i hans dommer karrière.

Sponsorer

Klikk på sponsor for å besøke nettside