Helnorsk produkt!

Av 6. oktober 2016Nyheter

Rauma Ullvarefabrikk satser på norsk produksjon og norsk ull. – Den norske bonden er vår råstoffleverandør og vi handler ull fra Norilia, sier Digernes. – Norsk ull, og særlig norsk lamull kjennetegnes ved svært god spenst og kvalitet. Når denne ulla spinnes til kardegarn, er den utmerket til håndstrikk.

– At ulla vi kjøper fra Norilia også er Svanemerket og møter kriteriene for Cradle to Cradle har også stor betydning for oss, legger Digernes til.

Hele produksjonsprosessen – fra ull til ferdig vare – skjer på Veblungsnes i Møre og Romsdal.

I Norge er det lange tradisjoner for å avle sau med tanke på ull, og å håndtere denne ulla som en verdifull ressurs. Siden 1927 har Rauma Ullvarefabrikk foredlet dette råmaterialet i tråd med de strenge kvalitetskrav som kjennetegner norsk håndarbeidstradisjon.

– Det som ga de opprinnelige norske kofter og gensere et særpreg, var at de ble strikket av tynt håndspunnet kardegarn, forteller Arnstein Digernes, daglig leder og eier av Rauma Ullvarefabrikk. – Å ivareta dette, har vært en viktig rettesnor i vår produktutvikling.